Vaterpolisti se na Mediteranskim igrama zagrevaju za EP

Objavljeno: 26.6.2018.


Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da će predstojeće utakmice na Mediteranskim igrama biti provera njegove ekipe pred EP.
Vaterpolo reprezentacija Srbije u ponedeljak putuje u Taragonu na Mediteranske igre. Srbija je u grupi s Portugalom, Francuskom i Crnom Gorom, s kojima igra redom od 27. do 29. juna.

Nakon toga sledi dan odmora i 1. jula borba za medalju. U drugoj grupi su Španija, Grčka, Italija i Turska.

“Utakmice na Mediteranskim igrama su nam jedine provere za Evropsko prvenstvo u Barseloni. Od četiri utakmice dve će biti jake, sa Crnom Gorom u grupi i kasnije sa protivnikom u duelu za medalju. Za sada sve ide po planu, tako da problema nema”,rekao je Savić.

Srbija je 2009. godine osvojila zlato na Mediteranskim igrama u Peskari, dok je pre pet godina u Mersinu podmlađena selekcija ostala bez odličja.

“Imamo zlato iz 2009. tako da nemamo imperativ osvajanja. Uvek, ipak, idemo na što bolji rezultat. Sada je bitno da vidimo gde smo u odnosu na start Evropskog prvenstva. Dugo nismo bili ovako kompletni i baš zato idemo da igramo”, rekao je kapiten Filip Filipović.

Selektor Dejan Savić na Mediteranske igre vodi sastav iz Budimpešte 2017. s promenom koju je uslovila povreda Andrije Prlainovića.

Umesto njega, u timu je Strahinja Rašović. Kako navodi VSS, Prlainovićev oporavak ide po planu, treniraće u Beogradu i po dolasku ekipe priključiće se nastavku rada.

Srbija će posle Taragone trenirati sa Amerikancima, a potom će 11. jula otputovati za Španiju na dvodnevne pripreme s domaćinom.

Prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu odigraće 16. jula protiv Rumunije.

Foto: Getty

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *