Audi R8 ipak s V6 motorom?

Objavljeno: 21.6.2018.


Glasine o razvoju i lansiranju V6 verzije modela R8 su pre nekog vremena gotovo u potpunosti iščezle, a za to je pre svega bilo zaslužno odbacivanje takve ideje od strane pojedinih vodećih ljudi i Ingolstadta.
Sada su se glasine o novom tzv. ulaznom R8 ponovo vratile, a ovoga puta je izvor britanski Autocar.

Britanci kažu da će ovaj R8 pokretati 2,9 litarski bi-turbo V6 iz modela RS4 Avant, RS5 Coupe / Sportback i Panamere 4S, a najzaslužniji za njegov razvoj i eventualnu proizvodnju su sve veće dažbine na kineskom tržištu koje su vezane uz zapreminu motora. Drugim rečima, V10 verzija sa 5,2 litarskim motorom je prilično skupa pa Audi navodno želi da ponudi ovaj model s manjim pogonskim agregatom.

Od V6 verzije modela R8 se očekuje da će razvijati snagu najmanje oko 450KS i najveći obrtni moment od oko 600 Nm. Pomenuti izvor javlja da će kupcima biti ponuđeno par varijanti pa će se u ponudi svakako naći i verzija snage preko 500KS i oko 680 Nm. Takođe, recimo i da bi kupcima trebalo da budu dostupne verzije s pogonom na sva četiri i na zadnje točkove.

Za sada nije poznato kada bi R8 V6 trebalo da bude predstavljen, ali očekuje se da bi to moglo da se dogodi pre kraja ove godine u sklopu premijere facelifta same R8-ice.

Izvor: Autonet

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *