SC Voždovac podnio tužbu i zahtijeva iseljenje VK Partizan!

Objavljeno: 20.6.2018.


Ustanova sportski centar Voždovac podnela je tužbu za iseljenje vaterpolo kluba Partizan, “koji obmanjuje javnost da je dobio sudsku presudu”.
Nakon odbijanja rukovodstva vaterpolo kluba Partizan da postupi po rešenju gradonačelnika Beograda i preda prostorije sportskog centra na Banjici Ustanovi sportski centar Voždovac na korišćenje, ta ustanova bila je prinuđena da podnese tužbu za iseljenje kluba iz sportskog centra. Tužba za iseljenje podneta je Drugom osnovnom sudu u Beogradu“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, rukovodstvo Partizana “ne želi dogovor i pomoć koju mu nudi opština Voždovac, već na sve načine pokušava da opstruira rad sportskog centra na Banjici, tako što isključuje struju zakupcima i ne dozvoljava sprovodjenje besplatnih sportskih aktivnosti za đake, koji su deo programa grada.

Rukovodstvo vaterpolo kuba Partizan je naložilo presecanje kablova za dovod struje zakupcima koji su, nakon odluke Apelacionog suda, potpisali ugovore o zakupu sa opštinom Voždovac. Kako bi zakupcima obezbedili nesmetano snabdevanje električnom energijom SC Voždovac je od EDB tražila i dobila novo brojilo“, piše u saopštenju.

Rukovodstvo Partizana je, kako se dodaje, za postavljanje kablova koji vode do lokala tužio USC Voždovac.

Iako postupak još nije okončan, oni obmanjuju javnost da su dobili sudsku presudu“, piše u saopštenju.

Apelacioni sud je potvrdio pravo korišćenja Opštine Voždovac nad sportskim centrom na Banjici, koji je kao državna imovina, nezakonitom odlukom Izvršnog odbora opštine Savski venac 1992. dat na korišćenje vaterpolo klubu Partizan, dodaje se u saopštenju Opštine Voždovac.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *