Policija traga za novinarom Stefanom Cvetkovićem

Objavljeno: 14.6.2018.


Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je raspisana potraga za novinarom iz Bele Crkve Stefanom Cvetkovićem nakon što je pronađeno njegovo napušteno vozilo. U potragu uključeni Žandarmerija, ronioci, više vodiča službenih pasa, kao i dva helikoptera MUP-a.
MUP je odmah po saznanju da je nestao novinar Stefan Cvetković uključio više različitih organizacionih jedinica u potragu i pretragu šireg terena gde je pronađeno vozilo koje je on koristio.

U Belu Crkvu je iz Beograda upućeno više desetina pripadnika Žandarmerije, zatim ronioci zbog pretrage jezera i kanala Dunav–Tisa–Dunav, kao i pripadnici kriminalističke policije, navodi se u saopštenju MUP-a.

Na lice mesta upućeno je i više vodiča službenih pasa Policijske brigade, a angažovana su i dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova koji nadleću teren u okolini Bele Crkve.

Policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog slučaja.

Policijskoj stanici Bela Crkva noćas je prijavljeno da se u Beogradskoj ulici u Beloj Crkvi nalazi parkirano putničko vozilo marke “polo” na kome su otvorena vozačeva vrata i upaljena svetla, saopštio je ranije danas MUP.

U saopštenju se navodi da su policijski službenici odmah izašli na lice mesta, nakon čega ja utvrđeno da je reč o vozilu koje koristi novinar Stefan Cvetković, a koje je vlasništvo njegovog oca.

O ovom događaju odmah je obavešteno nadležno tužilaštvo, a policija je istog trenutka raspisala potragu sa Stefanom Cvetkovićem.

Informaciju o nestanku novinara Cvetkovića jutros je na svom Tviter nalogu objavio predsednik LSV-a Nenad Čanak

Beogradski mediji (B92) navode da je Cvetković, između ostalog, istraživao slučaj ubistva Olivera Ivanovića.

Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine zahtevaju od policije da preduzme najintenzivniju potragu za nestalim novinarom.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *