Intel Coffee Lake Refresh procesori sa osam jezgara stižu u septembru

Objavljeno: 14.6.2018.


Objava prvih AMD Ryzen procesora započela je svojevrstan rat jezgrima između Intela i AMD-a, a ovo je nateralo Intel da preradi svoje desktop i HEDT (high-end desktop) linije, kako bi se takmičio sa AMD-ovim Ryzen procesorima koji su stigli sa konkurentnom cenom.
Situacija će se izgleda dodatno uzburkati, sa predstavljanjem Intel Coffee Lake Refresh procesora sa osam jezgara i 16 theradova, koji bi trebalo da se takmiče sa AMD Ryzen linijom druge generacije. Nedavni izveštaji sugerišu moguću septembarsku objavu za Intelov 8-jezgarni LGA 1151 CPU. Intelov i7-8086K neće još dugo ostati kompanijin desktop premijum model.

U HEDT svetu očekuje se da će Intel objaviti procesore sa do 22 jezgra na LGA X299 platformi, što će maksimalan broj jezgara povećati sa 18 na 22. Ovo je odgovor na AMD-ovu dolazeću Threadripper liniju druge generacije, koja po prvi put donosi procesore sa 24 i 32 jezgra.

Sa svojom 8-jezgarnom ponudom, Intel planira da povrati svoju dominaciju na desktop PC tržištu, nudeći isti broj jezgara kao rival za mejnstrim procesore ali uz više radne taktove i više performanse po kloku. Očekuje se da će ovi procesori koristiti isti 14nm proizvodni proces kao i aktuelni Coffee Lake modeli.

Izvor: Overclock3d

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *