Učeniku prijeti zatvor

Objavljeno: 13.6.2018.


Koprivnička policija i dalje provodi kriminalističko istraživanje o maturskoj večeri Obrtničke škole na kojoj je učenik nokautirao profesora i teško ga povrijedio. Mladić još nije krivično prijavljen.
“Još traje kriminalističko istraživanje. Samo to u ovom trenutku mogu kazati”, rekao je za “Podravski” portparol policije Dražen Laljek.

Istom portalu nezvanično je potvrđeno kako je riječ o prelomu jagodične kosti s pomakom usljed traume uzrokovane udarcem, ali čeka se zvanična potvrda ljekara kako bi policija mogla da podnese krivičnu prijavu.

Zatim bi se prijava mogla proslijediti Opštinskom državnom tužilaštvu za mladež u Koprivnici, a mladić zbog nanošenja teških tjelesnih povreda može biti kažnjen od šest mjeseci do pet godina zatvora. Profesoru, pak, prijeti stroga disciplinska mjera Obrtničke škole.

Podsjetimo, prije nedjelju dana učenik je pretukao profesora na maturskoj zabavi u hotelu Podravina u Koprivnici. Cijelom incidentu kumovao je alkohol, a svjedoci tvrde da je profesor provocirao učenika koji ga je zatim udario šakom u glavu. Maturskoj večeri prisustvovalo je skoro 100 učenika.

Izvor: Index.hr

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *