Sari Erani povećana suspenzija zbog “slučajnog” dopinga

Objavljeno: 13.6.2018.


Sud za sportsku arbitražu (CAS) povećao je suspenziju italijanskoj teniserki Sari Erani sa dva na deset meseci zbog kršenja antidoping pravila.
CAS je takvu odluku doneo odlučujući po žalbama koje su podneli i Eranijeva i italijanska antidoping agencija, koja je tražila kaznu od dve godine.

Međunarodna teniska federacija je početkom avgusta prošle godine suspendovala Saru Erani na dva meseca pošto su na testovima obavljenim u februaru, njeni rezultati bili pozitivni na supstancu letrozol.

Ona je tada rekla da je uzela hranu kontaminiranu lekom za rak dojke, kojim se leči njena majka i navela da je do svega došlo sasvim slučajno.

Ta dvomesečna suspenzija trajala je od avgusta do oktobra 2017. godine i taj period će se uračunati u desetomesečnu suspenziju.

Eranijeva je sedam meseci čekala na konačnu odluku.

“Posvetila sam život ovom sportu i mislim da to ne zaslužujem. Osećam se nemoćno protiv takve nepravde. Sve ovo je totalna glupost! Ne znam da li ću moći, da li ću smoći snage i želje da ponovo zaigram tenis nakon svega ovoga”, napisala je Erani na svom tviter nalogu.

Sara Erani je trenutno na 72. mestu na WTA listi, a na ovogodišnjem Rolan Garosu poražena je u prvom kolu.

Foto. Getty

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *