Niže cijene goriva od sutra u Srpskoj

Objavljeno: 13.6.2018.


Cijene naftnih derivata od sutra će biti niže na pumpama u Republici Srpskoj, potvrđeno je u Ministarstvu trgovine i turizma.
Prema informacijama koje su dostavljene Ministarstvu, pojedini distributeri naftnih derivata su već u toku današnjeg dana snizili cijene u iznosu od 0,05 KM po litri goriva.

Podsjećamo da je od početka godine primjetan znatan rast cijena nafte na svjetskom tržištu, što se direktno odrazilo i na rast cijena naftnih derivata u svim zemljama, pa tako i u Republici Srpskoj.

“Primjera radi, cijena nafte po barelu u maju iznosila je 73,43 dolara, dok je u januaru iznosila 66,23 dolara. Ukoliko bi se pravilo poređenje sa cijenama naftnih derivata u zemljama okruženja, poput Srbije, Crne Gore i Hrvatske, vidljivo je da su cijene u Republici Srpskoj niže. Prosječna cijena EURO DIZEL 5 goriva u Republici Srpskoj u maju iznosila je 2,24 KM, BMB 98 2,37, dok je BMB 95 bio 2,25 KM”, navedeno je iz Ministarstvu trgovine i turizma RS.

Ministarstvo trgovine i turizma će na sutrašnjoj redovnoj sjednici informisati Vladu Republike Srpske o kretanju cijena naftnih derivata u Republici Srpskoj.

NEZAVISNE NOVINE

3 thoughts on “Niže cijene goriva od sutra u Srpskoj

  1. Drazava previse uzima na akcizama, a problem je sto onda se taj novac trosi na ko zna sta, ali ne na puteve i razvoj, u tome je problem…isto je i za drugu akciznu robu, tipa cigareta, nekih 80% cijene cigareta ide drzavi, mozda i vise, stotine miliona KM samo od te robe uzimaju, a gdje to ide? A svi trebaju da znaju da od cijene paklice cigareta trgovcu (koji radi legalno) ide BRUTO 2-3% tj. par feninga tj. NISTA!
    Da li je to pravedno i normalno tako ja ne znam, ali isto tako ne znam koliko dugo ce moci ovako….

  2. Одлична вијест!!!
    Одлична…. Протести нису били узалудни…………………

    1. Sta je tu odlicno? 0,05 pfeninga!!! Kad spuste cijenu na 1,50 KM tad treba razmisliti da li stati sa protestima! Dosta je bilo resavanja svih njihovih problema izazvanih pohlepom i strasti za vlascu na teret gradjana koji gledaju kako ce zaraditi za hljeb, a oni svoje guzice vozaju u najnovijim autima i novim helikopterima, dijele novac sakupljen iz dzepova gradjana izmedju sebe kao hijene…Fuj, gade mi se…

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *