Galaxy S10, LG G8 bi mogli implementirati tehnologiju koja zvuk emituje iz ekrana

Objavljeno: 13.6.2018.


Ukoliko proizvođači telefona budu želeli da se otarase izreza i okvira oko displeja svojih telefona, moraće da premoste jednu pepreku, a to je implementacija slušalice koja je neophodna da bi telefon obavljao svoju funkciju.
Tokom SID 2018 konferencije, Samsung Display i LG Display su demonstrirali “displeje koji emituju zvuk”. Paneli uređaja, povezani sa pokretačima zvuka, vibriraju i proizvode zvuk koji se čuje samo kada ostvari kontakt sa korisnikovim uhom – provodljivost tela se koristi umesto slušalica na telefonima.

Prema navodima, izvori bliski ovoj tematici, ističu da dve kompanije rade na implementaciji tehnologije u telefone, koji bi trebalo da se pojave početkom naredne godine – ovo sugeriše da bi se tehnologija mogla pojaviti na Galaxy S10 i LG G8 modelima.

Pored ovoga, LG navodno radi na inovacijama koje uključuju i panele za televizore koji emituju zvuk. Ovo bi moglo ukazivati i na tehnologiju koja će omogućiti proizvodnju zvučnika koji ne zahtevaju kontakt sa ljudskom kožom kako bi radili.

Izvor: PocketNow

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *