Električna Opel eCorsa stiže 2020. godine

Objavljeno: 13.6.2018.


Aktuelna Corsa E je predstavljena 2014. godine, a imajući u vidu da je konkurencija u B segmentu izuzetno jaka, Opel će novu F generaciju Corse predstaviti već tokom 2019.
Budući da je Opel od prošle godine deo francuske PSA Grupe, nova Corsa F će dobiti njihovu CMP platformu i tehniku.

Bez obzira što će dimenzijama biti nešto veća (uz duže međuosovinsko rastojanje i veći prtljažnik), nova Corsa bi trebalo da bude nešto lakša i ekonomičnija nego sadašnja generacija, pri čemu je moguće da će verzija sa 3 vrata biti izbačena iz ponude.

Što se motora tiče, u gami bi mogli da se nađu PSA trocilindrični i četvorocilindrični agregati, a ono što je možda i najzanimljivine, Corsa će od 2020. godine biti dostupna i u električnoj varijati.

Ta električna verzija će nositi naziv eCorsa, a proizvodiće se u pogonima PSA Grupe u Saragosi, zajedno sa regularnom Corsom.

U Opelu inače navode da Corsa predstavlja jedan od njihovih najvažnijih modela u Evropi, što potvrđuje i Peter Kuspert, potpredsednik prodaje i postprodaje, koji kaže da ovaj model čini oko četvrtinu Opelove ukupne prodaje.

Opel će takođe do 2020. godine ponuditi četiri elektrifikovana modela (jedan od njih biće i Grandland X u plug-in hybrid verziji),

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *