Audi najavio novi A1

Objavljeno: 13.6.2018.


Nije trebalo dugo da čekamo da Audi najavi još jedan novitet.
Nakon Q8, iz Audijeve kuhinje dolazi daleko skromniji, ali tržišno ništa manje zanimljiv proizvod. Da, u pitanju je novi A1 a koji bi uskoro trebalo da stupi na scenu. Prva najava je osvanula na Audijevim zvaničnim kanalima, a tiče se enterijera.

Teaser otkriva centralni deo kokpita na kome dominira veliki ekran osetljiv na dodir. Istovremeno je primetan izostanak drugog ekrana kao na većim i skupljim modelima počevši od A6, a koji prvenstveno služi kontroli ventilacije. I dobro da je tako jer većina vozača još uvek voli klasične kontrole.

Iako se to ne vidi, A1 će dobiti i virtuelni kokpit. Pominje ga Audi u svom postu, a verovatno će biti dostupan kao opcija ili putem skupljih nivoa opreme.

Do premijere novog A1 nas deli nekoliko nedelja. A sudeći po najavi, odigraće se u Barseloni. Sasvim logično jer se u Španiju seli i proizvodnja. Za razliku od aktuelnog modela lansiranog 2010. godine koji je dolazio iz Brisela, novi će se proizvoditi u Martorelu, sa Seatima. I da, navodno je predviđena isključivo Sportback verzija s petora vrata.

Izvor: Index

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *