Apple iPhone 2018 bi mogao koristiti USB-C umesto Lightning porta

Objavljeno: 13.6.2018.


Tokom godina Apple je vršio brojne izmene načina na koje se iPhone modeli pune, počevši od 30-pinskog konektora, da bismo stigli do Lightning kabla koji je dostupan na svakom iPhone-u od iPhone 5 modela.
Međutim, novi izveštaj sugeriše da će se i ovo promeniti tokom 2018. godine.

Glasine, koje donose izvori bliski lancu snabdevanja kompanije Apple, sugerišu da će Apple odbaciti Lightning kabl i da će umesto njega implementirati USB-C. Ovo je prvi put da se glasine ovog tipa pojavljuju, ali nije nemoguće da se i ostvare. Apple je već prebacio svoje laptopove isključivo na USB-C portove, što znači da prelazak iPhone-a na USB-C ne bi bio iznenađenje.

USB-C to USB-C kabl znači da će korisnici moći da priključe bilo koji kraj priključka u port i iPhone kako bi punili uređaj. Ovo takođe odbacuje potrebu za kupovinom ekskluzivnih periferija, a iPhone korisnicima olakšava pronalazak kablova kojima će puniti svoj telefon.

Treba napomenuti da ove informacije dolaze od strane DigiTimesa, koji nije preterano pouzdan kada su procurele informacije u pitanju, tako da bi pomenute glasine trebalo uzeti sa rezervom.

Izvor: Ubergizmo

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *