Kada novac govori: Vinisijus Žunior u suzama napušta Flamengo

Objavljeno: 12.6.2018.


Navijači Flamenga i mediji u Brazilu ispratili su talentovanog igrača koji je još 2017. za oko 43 miliona evra ugovorom postao vezan za Real Madrid.
Njegov dosadašnji tim je pobedio Paranu sa 2:0 u nedelju i Vinisijus je tada poslednji put (za sada) nosio dres tima koji voli.

Sedamnaestogodišnjak će se Realu priključiti u julu kada puni 18. godina i smatra se jednim od najvećih brazilskih talenata još od pojave Nejmara.

On je bio i želja Zinedina Zidana za čijeg je mandata na klupi Madriđana, maja prošle godine i potpisan.

Sada kada je Zidan napustio Real Madrid, sudbina Vinisijusa nije tako izvesna kao što je bila dok je Zizu još bio tu, ali sam igrač kaže da se odluka o tome da li ide na pozajmicu ili ostaje u klubu očekuje ove nedelje.

“Flamengo je uvek bio klub koji mi je mnogo pomagao, uzeo me je iz Sao Gonsala i pružio mi bolji život, brinuo je o meni. Moram da se zahvalim svima koji su mi se našli od kada sam stigao ovde. Teško je ovo za mene. Tu sam gde sam uvek sanjao da ću biti. Možda sada govorim ‘zbogom’ najboljim navijačima na svetu pored mojih roditelja, porodice i prijatelja. Nije još sigurno (kada ide), ali će u narednih nekoliko dana postati i uputiću vas u to. Flamengo, Real i moji zastupnici će odlučuti”, rekao je Vinisijus, prenosi FourFourTwo.

Ove godine je za prvi tim Flamenga dao šest golova i upisao tri asistencije u 15 utakmica.

Ranije je rekao kako namerava da dobije poziv za Svetsko prvenstvo u Rusiji, ali ga selektor Brazila Tite nije pozvao.

Foto: Getty

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *