Honda CB750 na brazilski način

Objavljeno: 12.6.2018.


Kao što joj ime sugeriše, „Caffeine Custom“ je radionica koja dolazi iz zemlje kafe i donosi jedan odličan cafe racer model.
Ovaj CB750 savršenih proporcija dolazi s juga Brazila, a delo je pomenute radionice, koju su pre četiri godine osnovali Bruno Košta i Tijago Zili u mestu Kašijas do Sul.


Motocikl – nazvan „The Mighty Four“ – je svoj život počeo kao jubilarna ograničena serije Honde CB750 iz 1979. godine, a prešao je oko 12.900 kilometara. Radovi na njemu su trajali osam meseci, a finalna kreacija je mogla da se pohvali izuzetno atraktivnim izgledom.


Kako su na raspolaganju imali pravi klasik, momci iz „Caffeine Custom“ radionice nisu želeli da preteraju sa modifikacijama. „Glavni cilj nije bio da napravimo novi stil, već da maksimalno iskoristimo ono što ovaj model već ima u ponudi, a to je njegov četvorocilindarski agregat zapremine 750 kubika“, izjavio je Bruno.


„Želeli smo na napravimo autentični kafe rejser, kombinujući klasični stil sa elegantnim i minimalističkim dizajnom.“ U tome su definitivno i uspeli.

Radovi su počeli s „finim podešavanjima“. Prvo je spušteno prednje ogibljenje, a zatim su stavljene nove 18-inčne Comstar felne, dok je izbor pneumatika pao na Firestone Champion Deluxe. Zatim je stavljen novi podram, kao i ručno napravljeni zadnji poklopac, a tu je i sedište od alkantare.

Ispod sedišta su skrivene ključne elektronske komponente: Motogadget jedinica i mala litijum-jonska baterija. Celokupne instalacije su sređene, a pozadi je stavljeno LED zadnje svetlo. Napred su nove Biltwell ručice, Motogadget dugmići i indikatori promene pravca, dok je brzinomer jednostavna analogna jedinica.

Originalni bočni paneli se nisu zadržali na novoj kreaciji, ali je rezervoar ostao, zajedno sa aluminijumskim poklopcem, na kojem je samo dodat logo radionice.

Ostatak kreacije predstavlja kombinaciju prelepo restauriranih originalnih delova i suptilnih promena. Kako je agregat imao malo kilometražu, ništa na njemu nije rađeno osim čišćenja i nove mat crne boje.

Tu je 4-u-1 izduvni sistem od nerđajućeg čelika, sa ručno pravljenim prigušivačem. Kočnice su fabričke, dok su prednji blatobran i far potpuno novi.

The Mighty Four je definitivno pravi primer zbog čega je CB750 toliko voljen na „custom“ sceni.

Izvor: Moto-berza

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *