Protesti zbog skupljeg goriva

Objavljeno: 10.6.2018.


U Banjaluci na više mjesta tačno u 17 časova vozači su na ulicama zaustavili svoje automobile u znak protesta zbog poskupljenja goriva. Protest je održan i širom BiH.
Jedna veća grupa nalazi se u samom centru ispred crkve Hrista Spasitelja, u blizini same Palate Republike Srpske. Pored automobila, zaustavili su se i autobusi koji stoje u kolonama.

Lice mjesta, gdje se nalaze zaustavljena vozila, policajci obilaze na motorima.

Kako javljaju naši dopisnici, u više gradova Republike Srpske i FBiH vozači su danas u 17 sati zaustavili automobile u znak protesta zbog poskupljenja goriva.

I vozači Lopara podržali protest

Magistralni put Bijeljina-Tuzla u mjestu Priboj blokirali su  su vozači  koji su se pridružili protestu zbog poskupljenja goriva u BiH.

U blokadi je i putni pravac koji vodi od Priboja ka Loparama.

Prema riječima vozača i građana opštine Lopare  od početka godine tri puta je poskupilo gorivo i na benzinskim pumpama iznosi preko 2,20 KM što je neprihvatljivo za ovdašnji standard.

„Ovo je naš doprinos protestu i istrajaćemo u traženju da se pojeftini gorivo”, kažu mještani Lopara.

Protest u Sarajevu, Tuzli, Zenici

Vozači u pojedinim dijelovima Sarajeva, Tuzle i Zenice blokirali su saobraćaj u 17 sati u znak protesta zbog visokih cijena goriva.

Vozači su se oglasili sirenama, te je 30 automobila među kojima je bilo i taksista, zaustavljeno na raskrsnici kod SCC-a u Sarajevu.

Zbog konstantnog povećanja cijena goriva grupa vozača blokirala je i raskrsnicu Brčanska malta u Tuzli.

Njihovom protestu pridružili su se i ostali vozači motornih vozila koji su krenuli prema ovoj raskrsnici, zbog čega su se na jednom od glavnih saobraćajnih čvorišta u Tuzli stvorile velike gužve.

Podsjetimo da je od januara gorivo poskupilo oko pola marke i da u strukturi cijene goriva značajnu stavku imaju i akcize koje su donijeli poslanici tzv. akcizne koalicije SNDS-HDZ-SDA…

Foto: Modriča/slušalac BIG radija

Izvor: RTVBN

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *