Muči se sa sklapanjem Modela 3, a već planira novi auto

Objavljeno: 10.6.2018.


Ilon Mask je najavio da će u roku od pet godina lansirati kompaktni električni automobil u klasi Golfa.
Prvi čovek Tesle najavio je tokom obraćanja akcionarima da ta kompanija planira još jedan, manji model od svih dosadašnjih.

Nakon što reši problem sa zastojem u proizvodnji aktuelnog Modela 3 i lansira već najavljena električna vozila – krosover Model Y, kamion-šleper Tesla Semi i novi Roadster – proizvođač iz Kalifornije fokusiraće se na kompaktni električni automobil koji bi trebalo da dodatno doprinse osmasovljenju putničkih vozila na struju.

“Mislim da ćemo kompaktni model napraviti u roku od pet godina”, izjavio je Ilon Mask.

On nije saopštio više detalja o tom vozilu, ali očekuje se da će novi automobil biti konkurent Volkswagenovom električnom I.D. hečbeku koji će se u međuvremenu pojaviti na tržištu.

Kompaktni Tesla zauzeće poziciju ispod Modela 3 u gami ovog proizvođača, a veruje se da će – do momenta kada bude spreman za proizvodnju – biti razvijena i nova, naprednija generacija pogonskih baterija, manje mase i većeg kapaciteta.

Mask je prilikom obraćanja akcionarima Tesle rekao i da će produkcijske verzije kamiona Semi i sportskog Roadstera biti još impresivnije u odnosu na ranije predstavljene prototipove.

Prema Masku, bazična varijanta novog Roadstera ubrzavaće od 0 do 60 milja na sat (0-96 km/h) za 1,9 s, dok će kamion-šleper Semi sa punim baterijama moći da pređe 965 km.

Foto: Tesla Model 3

Izvor. B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *