Land Rover iz ponude izbacio trovratni Range Rover Evoque

Objavljeno: 10.6.2018.


Land Rover je odlučio da iz svoje ponude povuče trovratni Range Rover Evoque, a razlog je slaba prodaja.
Otkako se na tržištu pojavio kabriolet, treća karoserijska verzija izuzetno traženog Evoquea, trovratna verzija se najlošije prodaje. Zbog toga je odlukom čelnika Land Rovera povučena iz prodaje, a izvori bliski kompaniji tvrde da 95 posto prodaje čini petovratna verzija.

Kupci koji su manje fokusirani na praktičnost sada mogu da kupe samo skuplji kabriolet kao alternativu petovratnom Evoqueu.

“Od modelske 2019. godine Land Rover je racionalizovao svoju ponudu Range Rover Evoquea i koncentrisao se na petovratni model i kabriolet koji čine većinu prodaje”, izjavio je predstavnik Land Rovera.

Prodaja trovratne verzije je u martu opala za 7,8 posto u odnosu na mart prošle godine, a ukupna prodaja je opala za 3,8 posto u periodu od godinu dana završno s 31. majem.

Slaba prodaja trovratnog Evoquea nije iznenađenje jer se industrija okreće praktičnijim petovratnim automobilima. U poslednjih 18 meseci su iz prodaje povučene trovratna verzija Audija A3 i Volkswagenov Scirocco, dok su neki drugi modeli pretvoreni u petovratne modele dolaskom nove generacije.

Za sada nema informacija da li će druga generacija Evoquea biti ponuđena u verziji s troja vrata, ali se špekuliše da se to neće dogoditi.

Uprkos dominaciji petovratnog Evoquea, druga generacija će verovatno ponuditi kabriolet 2020. godine.

Izvor: Klix

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *