Bunt zbog goriva: Protest završen

Objavljeno: 10.6.2018.


Hiljade vozača širom Republike Srpske i FBiH zaustavili su svoje automobile u 17 časova u znak protesta zbog poskupljenja goriva. Protest je trajao do 18 časova.
Vijesti Republika Srpska Nedjelja, 10.06.2018. | 18:20

Jedna veća grupa nalazila se u samom centru ispred crkve Hrista Spasitelja, u blizini same Palate Republike Srpske. Pored automobila, zaustavili su se i autobusi koji stoje u kolonama.

Blokada na Prijedorskoj petlji

Na Prijedorskoj petlji kod Banjaluke, vozači su blokirali saobraćaj, nezadovoljni povećanjem cijena goriva.

Vozači su odlučni da ne dozvole nastavak normalnog odvijanja saobraćaja, poručujući da su cijene goriva – “sramno visoke”.

Blokada i u Bijeljini

Veliki broj vozača zaustavio je svoje automobile u centru Bijeljine u znak protesta zbog povećanja cijena goriva.

Blokirane su ulice Nikole Tesle, Vuka Karadžića, Gavrila Principa.

Vozači ističu da su cijene goriva visoke i da je to neprihvatljivo.

I vozači Lopara podržali protest

Magistralni put Bijeljina-Tuzla u mjestu Priboj blokirali su su vozači koji su se pridružili protestu zbog poskupljenja goriva u BiH.

U blokadi je bio i putni pravac koji vodi od Priboja ka Loparama.

Prema riječima vozača i građana opštine Lopare od početka godine tri puta je poskupilo gorivo i na benzinskim pumpama iznosi preko 2,20 KM što je neprihvatljivo za ovdašnji standard.

„Ovo je naš doprinos protestu i istrajaćemo u traženju da se pojeftini gorivo”, kažu mještani Lopara.

Protest u Sarajevu, Tuzli, Zenici

Vozači u pojedinim dijelovima Sarajeva, Tuzle i Zenice blokirali su saobraćaj u 17 sati u znak protesta zbog visokih cijena goriva.

Vozači su se oglasili sirenama, te je 30 automobila među kojima je bilo i taksista, zaustavljeno na raskrsnici kod SCC-a u Sarajevu.

Grupa vozača blokirala je i raskrsnicu Brčanska malta u Tuzli.

Njihovom protestu pridružili su se i ostali vozači motornih vozila koji su krenuli prema ovoj raskrsnici, zbog čega su se na jednom od glavnih saobraćajnih čvorišta u Tuzli stvorile velike gužve.

Podsjetimo da je od januara gorivo poskupilo oko pola marke i da u strukturi cijene goriva značajnu stavku imaju i akcize koje su donijeli poslanici tzv. akcizne koalicije SNDS-HDZ-SDA…

(BN)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *