BMW povlači sa tržišta novi M5!

Objavljeno: 10.6.2018.


Kompanija BMW će morati da sa tržišta u SAD opozove veliki broj M5 modela najnovije generacije. 
Da problemi sa novim automobilima ne pogađaju samo proizvođače automobila koji su namenjeni širokim masama, odnosno automobile koji su priuštljiviji, već i vozila iz premijum klase, najbolje pokazuje to što BMW mora da povuče svoje M5 modele zbog problema sa pumpom za benzin.

Prema izveštaju NHTSA, bavarski proizvođač će sa tržišta morati da vlasnicima 846 novih primeraka modela M5, uputi poziv na servisiranje, s obzirom da se na nekim od tih automobila pojavio problem sa pumpom za gorivo.

Rešenje problema podrazumeva ažuriranje softvera na upravljačkoj jedinici agregata, što i nije tako komplikovano, te će vlasnicima automobila pozivi početi da pristižu od 6. jula.

Ovaj problem na BMW-u M5 najnovije generacije odnosi se na automobile izrađene u periodu od 21. avgusta 2017. (sam početak proizvodnje) pa do 17. aprila 2018. godine.

Bavarski proizvođač je, paralelno sa ovim, saopštio i da je privremeno stopirao prodaju svih M5 vozila na lageru napravljenih u navedenom vremenskom intervalu.

Pored ovog modela, BMW je najavio i opoziv 6.591 primeraka modela 335d, koji su proizvedeni u periodu od 2010. do 2011. godine. Na ovom modelu se problem javlja kod upravljanja.

Izvor: VreleGume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *