Predstavljen Porsche 911 Speedster Concept, najavljen električni Porsche Taycan

Objavljeno: 9.6.2018.


Porsche je proslavu svoje 70-godišnjice iskoristio da javnosti prikaže Speedster varijantu aktuelne 911-ice, kao i da saopšti naziv serijske verzije električnog Mission E concepta.
Idemo redom. Kao što mu i ime kaže, Porsche 911 Speedster Concept je za sada studija sportskog dvoseda koji nagoveštava kako bi mogao da izgleda potencijalni serijski model za 2019. godinu. Ako ga bude, verovatno će se raditi o ograničenoj seriji.

Kako bilo, 911 Speedster Concept se ističe dvobojnim prednjim delom (kombinacija GT Silver/White), manjim vetrobranskim i bočnim staklima, vratima sa natpisom “Porsche” i brojem “70”, klasičnim Talbot retrovizorima, novim prednjim svetlima, elementima od ugljeničnih vlakana (prednja hauba, blatobrani…), alu točkovima od 21 inča, izduvnim sistemom sa cevima od titanijuma i zlatnim “Speedster” oznakama, dok se iza prednjih sedišta nalazi zaštita od ugljeničnih vlakana i u “double bubble” obliku.

Za unutrašnjost su između ostalog predviđena sportska sedišta od uglejničnih vlakana i presvučena braon kožom, ali su iz opreme izbačeni navigacija, klima i audio sistem.


Na kraju, za pogon se brine šestocilindrični motor sa više od 500KS, u paru sa 6-stepenim manuelnim menjačem.

Takođe, Porsche je na ovoj proslavi i zvanično saopštio ime dugo očekivanog električnog sportskog sedana koji je pre nekoliko godina najavljen konceptom Mission E.


Dakle, serijski Mission E će nositi naziv Taycan, što bi trebalo da znači “živahan, mladi konj”.

Taycan će se u proizvodnji pojaviti sledeće godine, a njegova najsnažnija verzija će raspolagati sa 670KS (do 100 km/h će ubrzavati za manje od 3,5 sekunde) i autonomijom od 480 km.

Izvor: AutoBlog

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *