Počela “Obojena revolucija” u Banjaluci

Objavljeno: 9.6.2018.


Sedamdeset i šesti dan sa banjalučkog Trga Krajine čuju se iste riječi: Istina i pravda. Niko ne ruši institucije a mi upravo branimo institucije ove zemlje za koju su mnogi ginuli, poručeno je večeras sa Trga.
Jedan od članova grupe “Pravda za Davida” obratio se prisutnima. On se zahvalio policiji koja obezbjeđuje skup i rekao da ih ima 90 odsto koji su pošteni, te ih pozvao ih da se priključe njihovoj borbi.

“Odmaknite se od tog zla i izaberite pravdu”, rekao je on.

Najupečatljiviji momenat dogodio se kada su se na Trgu Krajine pojavili članovi “12 veličanstvenih” koji su došli sa najmlađim članovima.

Oni su bojili bojanke čime je na Trgu Krajine započela “Obojena revolucija”. Naglasili su da sa ovim poručuju da ih niko ne smije smatrati teroristima i rušiteljima.

Prisutnima se obratio i čika Petar Blažić koji je pješačio iz Banjaluke do Sarajeva u borbi za pravdu za Davida i Dženana. On je započeo svoje obraćanje riječima : “Poštovani prijatelji Sarajevo vas pozdravlja”.

“U četiri dana sam osjetio tu bolju budućnost kroz snagu i dobrotu ljudi sa kojim sam se susretao. Susretao sam ljude koji su mi pomogli, i nisam stajao do Travnika gdje sam prenoćio”, rekao je Blažić.

(BN)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *