MV Agusta otkrila svoju Moto2 mašinu

Objavljeno: 8.6.2018.


Nakon značajnog odsustva iz gran pri trkanja, MV Agusta se vraća na scenu – iako povratak italijanskog brenda nije u MotoGP klasu.
Umesto toga, MV Agusta se odlučila na povratak u Moto2 šampionat.

I mada će biti neobično videti Italijane sa Triumph trocilindarskim agregatom od 765 kubika, postoje određene sličnosti beritanske jedinice sa onim što MV Agusta proizvodi na Apeninima.

Iako se debi nove Moto2 mašine na stazi ne očekujeo pre jula, danas imamo priliku da vidimo kako će izgledati trkački motocikl. Iznenađujuće je da mašina izgleda vrlo slično kao trocilindarski MV Agusta F3 supersport model.


Stilski elementi preuzeti sa ulične verziji su očigledni, pa tako obožavaoci italijanskog brenda ne bi trebalo da imaju problema da ga prepoznaju na stazi. Tu je i trelis ram, zajedno sa rezervoarom za gorivo kultnog oblika, dok je izgled zadnjeg dela potpuno nov.

Sve u svemu, Moto2 mašina izgleda kao evolucija modela F3, a to je možda i poenta svega.

Napomena, Forward Racing je tim preko kojeg će se MV Agusta vratiti u sport, a to bi italijanskom brendu trebalo snažniju osnovu pri povratku u takmičenju. U međuvremenu, još uvek čekamo imena vozača za 2019.

Što se konkurencije u Moto2 tiče, ona će biti žestoka.

U poslednje vreme, Kalex dominira serijom. KTM je imao nešto uspeha, ali definitivno ne toliko koliko su se nadali, što može biti zloslutni znak za MV Agustu. Nadamo se da su Italijani rešeni da u šampionatu ostanu duže, jer će im verovatno biti potrebno nekoliko sezona da bi usavršili svoj Moto2 program.

“Teško je izraziti rečima šta to znači, da budem aktivan deo zajedničkog projekta sa MV Agusta i CRC, dva italijanska izuzetna brenda koja su kreirala neke od najlepših motocikala u istoriji”, izjavio je Đovani Kucari, izvršni direktor Forward Racing tima.

“Naš tim će dati sve od sebe da u najkraćem mogućem roku postignemo ono što svi navijači očekuju i sanjaju“, poručio je on.

Izvor: Moto-berza

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *