Miror: Gol Argentine protiv SCG šesti najljepši svih vremena

Objavljeno: 8.6.2018.


Miror, poznati britanski medij, rangirao je gol Argentine protiv, tadašnje, Srbije i Crne Gore, na Svetskom prvenstvu 2006. godine, kao šesti najlepši svih vremena na Mundijalima.
Slekcija Srbije i Crne Gore na ovoj utakmici nije se proslavila, pošto su “Gaučosi” slavili sa neverovatnih 6:0.

Na tom meču Argentina postigla je jedan od najlepših golova na Mundijalu, kada je Esteban Kambijaso završio akciju u kojoj je viđeno čak 26 dodavanja.

Igrao se 30. minut, Argentina vodila je sa 1:0 i sve je krenulo od Maksija Rodrigesa koji je loptu dodao do Hajncea. Lopta ja kružila po sredini terena, a u završnici najviše zasluga za gol pripada Rikelmeu, Savioli i Krespu.

Gol je na kraju postignut u 31. minutu, a Miror ga je rangirao kao šesti najlepši gol svih vremena na Svetskim prvenstvima.

Sastavi na ovom meču:

Srbija: Dragoslav Jevrić, Goran Gavrančić, Mladen Krstajić, Ivica Dragutinović, Albert Nađ (Ergić 46), Igor Duljaj, Predrag Đorđević, Dejan Stanković, Ognjen Koroman (Ljuboja 50), Mateja Kežman i Savo Milošević (Vukić 70).

Argentina: Roberto Abondacijeri, Gabrijel Hajnce, Nikolas Burdiso, Roberto Ajala, Huan Pablo Sorin, Havijer Maskerano, Lučo Gonsales (Kambijaso 17), Huan Rikelmhttps://youtu.be/COe5Y29-BZYe, Maksi Rodriges (Mesi 75), Havijer Saviola (Teves 59) i Ernan Krespo.

Foto. Getty,

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *