Jokić predvodnik nove ere Nagetsa

Objavljeno: 8.6.2018.


Džoš Krenke, vlasnik Denver Nagetsa, kazao je da je NBA franšiza napravila velike brend promene kako bi novo jezgro tima imalo njihovu eru.
Nagetsi su u sredu predstavili nove dresove i novi grb, čime je krenula nova era u Denveru.

U Koloradu su veoma optimistični sa igračima koje imaju, a sve se zasniva na njihovoj budućoj velikoj trojci – Džamal Mari, Geri Heris i Nikola Jokić, dok se spominje i iskusni Pol Milsap koji bi liderstvom trebao da pomogne ovom sastavu.

Kako prenosi novinar “Mile High Sports” Ti Džej Mekbrajd Denver ima samo jedan cilja, a to je da stvore šampionski tim oko Jokića, Marija, Herisa, ali i Milsapa.

Prema njegovim rečima Krenke je rekao da je do ‘ribrenda’ došlo upravo zato što on želi da ova ekipa ima svoju eru.

Nema sumnje da je Jokić predvodnik ove grupe momaka. Iako ima samo 23 godine prošle sezone prosečno beležio je 18,5 poena, 10,7 skokova i 6,1 asistencija.

Mari je najmlađi u ovoj grupi (20g) i prethodne takmičarske godine imao je prosek od 16,7 poena, 3,4 asistencije i 3,7 skokova. Kada je reč o Herisu on takođe ima 23 godine i u sezoni 2017/2018 prosečno beležio je 17,5 poena, 2,9 asistencija i 2,6 skokova, uz 1,8 ukradenih lopti.

Poslednji u nizu od igrača koji predstavlja novu eru Nagetsa Pol Milsap, prošle godine imao je dosta problema sa povredama pa je tako odigrao samo 38 mečeva, a beležio je 14,6 poena, 6,4 skokova i 2,7 asistencija.

Foto. Getty

Izvor. B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *