G.Skill i dalje rekorder u brzini DDR4 memorije sa 5543MHz

Objavljeno: 7.6.2018.


Kompanija G.Skill je tokom Computexa u Tajvanu organizovala sedmi godišnji OC World Record Stage i peti godišnji OC World Cup, gde se MSI, Asus, EVGA i ASRock takmiče u postizanju najvećih svetskih radnih taktova DDR4 memorije.
Takmičenje se sprovodi na Intel CPU platformama, uz Samsungove memorijske komponente i G.Skill memorijske module, a svaki od timova se bori da postigne najveći svetski overklok memorije.

Prvog dana takmičenja Team MSI je, sa overklokerima Kovan Yang, Toppc, Wizerty i Lucky_n00b, uspeo da ostvari novi svetski rekord za brzine DDR4 memorije, ostvarivši 5543MHz brzinu uz hlađenje tečnim azotom.

Ovo je bio tek prvi dan overklokerskih igara, a palicu tokom drugog dana preuzima Asus sa nadom da će skinuti MSI sa trona, nakon čega slede ostali timovi.

Prostor DDR4 memorije veoma brzo napreduje, a 3200MHz je već postao minimalni standard za PC igre iz premijum segmenta, posebno među Ryzen korisnicima.

Kompanija G.Skill je uvek bila u konkurenciji za najboljeg proizvođača memorija, a najnoviji rezultati koje postižu kompanijini modeli dodatno potvrđuju da je G.Skill trenutni lider na polju overklokovanja memorija.

Izvor: Overclock3d

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *