Koncept Genesis Essentia izgleda impresivno na prirodnom svijetlu!

Objavljeno: 4.6.2018.


Kompanija Genesis je bio deo izložbe „Concorso d Eleganza Villa d Este“ koja se prošlog vikenda održala na obalama jezera Komo u Italiji, a tamo je predstavila svoj novi koncept po imenu Essentia. 
Definitivno jedan od najlepših automobila na izložbi, doputovao je u Evropu čak iz Njujorka, gde je zvanično predstavljen pre par meseci.

Međutim, uprkos ranijim izveštajima u kojima se navodilo da jedan od čelnih ljudi kompanije želi da ovaj koncept postane serijski automobil, Essentia će najverovatnije ostati takav i to što jeste, koncept.

Sa druge strane, ovaj model poseduje neke interesantne tehnologije koje ćemo verovatno viđati na automobilima u budućnosti.

Naime, Essentia koncept je opremljen brojnim tehnologijama među kojima je i senzor otiska prsta, prepoznavanje lica, široki ekran visoke rezolucije, a tu je samo nekolicina fizičkih dugmadi koje se nalaze na volanu i pored menjača.

Zahvaljujući svom skupom dizajnu, „leptir“ vratima i dugačkoj haubi, lako je ovaj model zameniti sa nekim automobilom kompanije Pininfarina ili nekog drugog evropskog proizvođača.

Zapravo, ovaj automobil je delo podbrenda kompanije Hyundai, te je možda i najbolji primer za to koliko je korejska autoindustrija napredovala za veoma kratko vreme.

Predstvnici kompanije Genesis nisu bili baš rečiti kada su u pitanju specifikacije ovog automobila, ali otkrili su da on postiže maksimalnu brzinu od 269 km/h, te da sa jednim punjenjem može da pređe i do 373 kilometara.

Sa električnim pogonom ili bez njega, zaista bismo voleli da vidimo serijsku verziju ovog modela. Međutim, kao što smo već napisali, male su šanse da se to zaista dogodi.

Da li se vama dopada ovaj koncept automobil?

Izvor: Vrelegume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *