Električni orgazam novim albumom postavlja najvažnije pitanje!

Objavljeno: 4.6.2018.


Električni Orgazam, na čelu sa Srđanom Gojkovićem Giletom, obradovao je fanove novim albumom “Gde smo sad?”.
Električni orgazam Foto: Nebojša Raus 

Album je dvanaesto studijsko izdanje benda, a naziv i koncept već su nagovijestili singlovi “Bio sam loš”, “Kamerom snimam sve”, “Istok zapad sever jug”, “Bila si kao san” i naslovna numera “Gde smo sad?”. Prema Giletovim riječima, s vremena na vrijeme svi treba sebi da postavimo pitanje gdje smo sad, u ovom trenutku, u našim životima jer – kako Gile kaže – često boravimo u prošlosti ili budućnosti, a rijetko smo u sadašnjem trenutku.

– Uvijek su me inspirisala različita iskustva kroz koja prolazim u životu. Tako je i sad. Kako neprestano  prolazimo kroz različite promjene tokom života, tako se i inspiracija mijenja- naveo je Gile i dodao:

– Gdje smo zaista sad je pitanje koje bi trebao svako pojedinačno sebi da postavi, ja zaista nemam odgovor.

Foto: Đorđe Kojadinović

Produkciju albuma potpisuje Toni Jurij sa kojim je grupa sarađivala na albumima: “Lišće prekriva Lisabon” (1982), “Les Chansones Populaires” (1983) i “Kako bubanj kaže” (1984).

Muziku su pisali Branislav Petrović Banana, Ljubomir Đukić Ljuba i Gile dok je tekstove, kao i obično, pisao Gile.

Blagoje Nedeljković Pače i Zoran Radomirović Švaba priključili su se i odsvirali sjajno svoje dionice. Tanja Mirković, sa kojom bend sarađuje prvi put, uradila je odličan omot dok je Goranka Matić zaslužna za fotografije.

– Veoma smo zadovoljni ovim albumom. Radili smo na njemu više od pet godina. Zadovoljni smo i ponovnom saradnjom sa kućom Mascom, s kojom smo ranije radili na albumima “Breskve u teškom sirupu” i “New Wave” – poručili su iz Orgazma.

Električni Orgazam postoji još od 1980. godine ali i dalje svira sa istom energijom i prkosom. Ovog ljeta publika moći će da ih čuje uživo širom regiona, od  Beograda, preko Sokobanje, Mostara, Nikšića, Bijeljine do Sarajeva.

Album “Gde smo sad?” je dostupan na CD-u, svim muzičkim digitalnim servisima, dok se izdanje na vinilu očekuje u julu.

Izvor: Headliner

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *