Pogledajte kako McLaren 720S ubrzava iz mjesta do 300 km/h!

Objavljeno: 1.6.2018.


Nakon što je na pravoj liniji pobedio brojne super automobile od kojih neki imaju neverovatnu snagu, McLaren 720S ni ne mora više da se dokazuje. 
Ekstremno je brz, iako zahtevan, u isto vreme je pravo uživanje voziti ga, dizajniran je u skladu sa najnovijim dizajnerskim pravcem kompanije iz Wokinga i opremljen je najsavremenijom tehnologijom.

Prema tome, šta bismo još mogli videti od ovog automobila, a da to već nismo videli? Pa mogli bismo da vidimo kako on ubrzava iz mesta do 300 km/h. U opisu video snimka koji se nalazi ispod teksta stoji opis „ludački brzo“, a to nam otprilike govori sve.

Kada je reč o performansama, ovaj automobil iz McLarenove super serije je definitivno blizu hiper automobilima.

Naime, na video snimku možemo videti da je McLaren 720S postigao maksimalnu brzinu od 303 km/h, što zapravo i nije njegova maksimalna brzina. Ona iznosi 341 km/h. Za ubrzavanje od 0 do 100 km7h potrebno mu je svega 2,9 sekundi, a do 200 km/h 7,8 sekundi, a koliko mu je vremna potrebno da dođe do 300 km/h, pogledajte u video snimku.

Srce ovog automobila čini twin-turbo V8 agregat radne zapremine četiri litara koji razvija 710 konjskih snaga i 770 Nm obrtnog momenta.

Međutim, koliko god da je sjajan 720S, postoji jedan automobil kojeg se treba plašiti. Reč je o najavljenom modelu Lamborghini Avnetador SV J. Očekuje se da ovaj italijanski super automobil poseduje atmosferski V12 agregat radne zapremine 6,5 litara koji će razvijati skoro 790 konjskih snaga!

Ostaje nam samo da se nadamo da ćemo imati prilike da vidimo ova dva sjajna automobila kako odmeravaju snage jedan naspram drugog.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *