Volkswagen I.D. Hatch će biti skoro identičan konceptu

Objavljeno: 28.5.2018.


Kompanija Volkswagen je potvrdila da će serijska verzija modela I.D. hečbek biti gotovo ista kao i koncept koji je predstavljen 2016. godine. 
Naime, u jednom intervjuu, šef dizajna kompanije Volkswagen, Klaus Bišof, je izjavio da je serijski model izmenjen u minimalnoj meri od koncepta, te da će oni biti gotovo identični.

„Dimenzije, crte dizajna i veičina točkova će u potpunosti biti iste kao na koncept modelu. Naš novi električni automobil će u potpunosti ličiti na salonski model. Nismo uspeli da ostavimo retrovizore sa sistemom kamera zbog zakona, kao ni električne ručice a vratima zbog troškova proizvodnje. Ostalo je sve isto“, naveo je Bišop.

Nemački brend je počeo sa proizvodnjom prototipa ovog modela u aprilu, a nedavno je započeo i šesnaestomesečni program razvoja i testiranja. Ako sve prođe kako treba, kompanija Volkswagen planira da započne proizvodnju ovog modela od novebra 2019. godine.

Volkswagen je ranije odlučio da modeli iz I.D. linije automobila dele sličan dizajnerski pravac, koji je drugčiji od dizajnerskog pravca koji se koristi prilikom izrade modela sa SUS motorima. Njima će zajedničke biti svetlosne jedinice sa LED tehnologijom i oznaka VW.

Kada se bude našao na tržištu, VW I.D. hečbek će posedovati elektromotor koji razvija 168 konjkih snaga i bateriju koja će mu omogućiti da sa jednim punjenjem pređe i do 600 kilometara.

Izvor: VreleGume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *