Ognjenu Brankoviću određen pritvor zbog prijetnji republičkom tužiocu

Objavljeno: 27.5.2018.


Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Ognjenu Brankoviću (38) zvanom Žorž iz Banjaluke, zbog prijetnji republičkom javnom tužiocu Dragici Glušac nakon ročišta u Vrhovnom sudu Republike Srpske.
Incident se dogodio nakon drugostepenog ročišta u postupku protiv Brankovića i još pet osoba nepravosnažno osuđenih na ukupno 25 godina zatvora zbog trgovine narkoticima.

Osim Brankovića koji je prvostepenom presudom osuđen na pet godina zatvora, u sudnici Vrhovnog suda RS bili su još Jelenko Tamburić osuđen na pet i po godina, njegova supruga Vesna Tamburić osuđena na tri godine zatvora, njezin sin Vedran Bodiroža osuđen na četiri godine, Nedžad Omerović i Nebojša Mikić osuđeni na po četiri godine zatvora.

Pročitajte još:
Uhapšen jer je PRIJETIO tužiocu: “Nemoj mi se obraćati, STRPALA si me u zatvor na četiri godine!”
Izvor iz pravosuđa RS još ranije je naveo da se atmosfera u sudnici Vrhovnog suda RS usijala odmah po ulasku republičkog javnog tužioca.

Naime, po ulasku u sudnicu republički javni tužilac Dragica Glušac, obratila se optuženima riječima: “Dobar dan. Kako vam je u pritvoru, kako ste zdravstveno?”.

Većina optuženih ignorisala je ovakav nastup republičkog javnog tužioca, jedino je izrevoltirani Omerović uzvratio: “Šta te briga kako sam. Nemoj mi se obraćati, strpala si me u zatvor na četiri godine!”.

-Moje je pravo da vas to pitam, i mogu vas i obići u pritvoru- dobacila je republički javni tužilac.

Dalji dijalog prekinuli su pripadnici Sudske policije RS koji su skrenuli pažnju optuženom da prestane sa obraćanjem tužiocu.

Srpskainfo
Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *