MV Agusta Brutale 800 RR LH44 ugledala svjetlost dana

Objavljeno: 27.5.2018.


Sada je i zvanično: MV Agusta je predstavila specijalnu verziju modela Brutale 800 RR, posvećenu Luisu Hamiltonu.
Punog imena MV Agusta Brutale 800 RR LH44, novo izdanje priznatog uličnog modela donosi stilske elemente koje je dizajnirao šampion Formule 1 lično, a sam izgled nije toliko različit od Dragster 800 RR LH44 – koji je debitovao pre tri godine, ili F4 LH44 superbajke, otkrivenog 2017.


Dizajn je, naravno, kreairan u saradnji sa Castiglioni istraživačkim centrom (CRC), dok je planirano da svega 144 primeraka siđe s trake.


Što se tehničkog aspekta modela tiče, osnovna mehanika MV Agusta Brutale 800 RR nije dirana na LH44 modelu, mada je korišćeno dosta specijalnih delova od ugljeničnih vlakana, uz unikatnu kombinaciju boja.


I mada sumnjamo da će dizajn baš svima dopasti, sumnjamo da će MV Agusta imati problema prilikom prodaje pomenutih 144 primeraka, tokom koje će zaraditi popriličnu svotu novca.

Nakon ove premijere, možemo očekivatio i lansiranje LH44 ograničenih verzija i drugih modela iz MV Agustine game, a tu pre svega mislimo na F3 i Turismo Veloce.

Od italijanske kompanije do kraja očekujemo novi litarski Brutale, dok nas 2019. čeka „neo-cafe“ model, dok je lansiranje superbajka zakazano za 2020. Uz to, očekuje se napredak ostatka trocilindarskih modela u ponudi.

Izvor: Moto-berza

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *