Hrvatski sakupljač trofeja – ni minut na terenu, tri trofeja Lige šampiona

Objavljeno: 27.5.2018.


Profi fudbalerima iz liga “petice” je naporan rad neophodan da bi došli do titula i pehara, samo što neki to rade u finalima LŠ, a drugi na treninzima.
Mateo Kovačić je osvojio tri finala Lige šampiona, a da nije proveo ni minut na terenu, a ovakav uspeh nije svojstven ni igračima poput Ronalda, Ibrahimovića, Bufona.

Real Madrid je protiv Liverpula došao do četvrte titule u poslednjih pet godina i dok je Luka Modrić jedan od najboljih igrača Reala, mlađi, 24-godišnji Kovačić šansu još nije dobio. 

Dobio je međutim najbolja mesta za svako od tri finala koja je posmatrao. Prvo 2016. sa tribina, preostala dva sa klupe. ‘Džoker’ je u subotu uveče bio Garet Bejl u napadu i da nije bilo njegovih makazica verovatno bi Luka Modrić bio najbolji pojedinac Reala.

“Kad sam stigao u Real mislio sam da je jako teško osvojiti Ligu šampiona. Ovde sam naučio da je to sasvim normalna stvar. Jednostavno klub živi za ovo takmičenje”, rekao je Kovačić, a prenosi Index.

U Real je stigao 2015. godine, odigrao je 109 utakmica i postigao tri gola, a osvojio tri puta toliko trofeja sa “kraljevskim klubom”.

Foto: Getty

Izvor: B92

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *