Hrvatski ministar: Ne trkamo se, potez Srba govori o njima

Objavljeno: 27.5.2018.


Svaka država ima pravo na odbranu, rekao je hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević.
On je u intervjuu za “Večernji list“ na pitanje kako komentariše navode da postoji trka u naoružanju između Srbije i Hrvatske, pa se mere “Migovi“ i buduće hrvatske F-16, rekao da svaka država ima pravo na zaštitu svog suvereniteta i teritorijalne celovitosti,

A da li mu to što ga je Srbija proglasila “nepoželjnom osobom“ smatra problem u spoljnoj politici, Krstičević navodi da to uopšte nije problem.

“Nedavno sam bio u Rumuniji, u kojoj smo potpisali izjavu između vlada o nameri unapređenja bilateralne bezbednosne i odbrambene saradnje. Upravo sam se vratio iz Amerike, gde sam ima niz važnih bilateralnih sastanaka. Uskoro odlazim u službenu posetu Nemačkoj. Deset godina nijedan hrvatski ministar odbrane nije bio u Berlinu. U julu odlazim u Izrael. U službenoj poseti nam je bio austrijski ministar. Zaista puno aktivnosti, a potez Srbije, za koji me pitate, više govori o njima nego o meni“, rekao je on. 

Da podsetimo, Srbija je nakon što je Hrvatska zabranila srpskom ministru Aleksandru Vulinu ulaz u tu zemlju, zabranu uvela za Krstičevića.

Foto: EPA

Izvor: Večernji

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *