Ford Mustang Shelby GT500 ispod haube krije preko 700 „konja“!

Objavljeno: 27.5.2018.


Ford Mustang Shelby GT500, treba da bude predstavljen tokom 2019. godine, i već sada je jedan od najiščekivanijih „muscle“ automobila. Pre njega je slična situacija bila i sa modelom Dodge Challenger SRT Demon.
Naime, kompanija Ford je na internet danas pustila novu fotografiju svog novog modela. Uslikana iz ptičje perspektive, ova fotografija nam otkriva da će GT500 biti opremljen haubom sa otvorima kroz koje će izlaziti toplota koja se generiše radom agregata. Vidimo i da će se linije (stripes) prostirati dužinom celog automobila, a tu je i veliki spojler izrađen od ugljenikovih vlakana.

Nažalost, to bi bilo otprilike to što možemo videti na osnovu nove fotografije. Međutim, znamo de će ovaj model biti predstvljen tokom sledeće godine i da će predstavljati konkurenciju modelima poput Chevrolet Camaro ZL1 i Dodge Challenger Hellcat. Kako bi se uspešno „nosio“ sa ovim „demonima“, novi GT500 ispod će haube kriti V8 agregat sa kompresorom koji će razvijati više od 700 konjskih snaga.

Naime, kompanija nije otkrivala specifične detalje, ali se očekuje da se ispod haube ovog modela nađe V8 agregat radne zapremine 5,2 litara koji razvija 526 konjskih snaga i 581 Nm obrtnog momenta, ali će se uz pomoć kompresora ta snaga biti veća nego kod modeta Ford GT.

Internetom kruže glasine i da će ovaj automobil postizati maksimalnu brzinu od 344 km/h, ali šanse da se to zaista desi su minimalne.

Izvor: VreleGume

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *