63. dan borbe: “Zašto ste mi ubili sina“?!

Objavljeno: 27.5.2018.


Građani su se i večeras, 63. dan okupili na banjalučkom Trgu Krajine i poručili da neće odustati od traganja za istinom o smrti Davida Dragičevića.
Davida više nema, a ubice su na slobodi i mi to nikada nećemo prihvatiti, poručeno je sa Trga Krajine. Davor Dragičević je rekao da je neprihvatljivo odbijanje ministra policije da odgovara na pitanja svih članova Anketnog odbora u parlamentu Republike Srpske.

Rekao je da je on lično imenovao Borislava Radovanovića i Ljiljanu Tešanović da budu ispred njega u Anketnom odboru, te je poručio ministru MUP-a RS da im mora dostaviti informaciju.

“Nije izvršen uviđaj, već podmetanje dokaza, gdje vaš pripadnik izlazi i podmeće rizle na travi. Dva dana nakon toga pripadnici MUP-a su pobacali dokaze u Crkvenu, 20. i 21. marta.  Darko Ćulume, kad sam bio kod tebe, kad sam te pitao koje je marke laptop u Crkvenoj, rekao si Lenovo. Sve je bilo jasno. Koji pljačkaš u svijetu nosi ključeve od te kuće, Gdje je stik iz te kuće”, upitao je Dragičević.

Dragičević je rekao da će da odgovaraju svi koji su bili umiješani u kako je rekao, ometanje istrage i podmetanje dokaza.

“Ja Đakca ne mogu oživjeti, toga sam svjestan. Ali ima istina i pravda za Davida, istina i pravda za svu našu djecu, istina i Pravda, za život dostojan čovjeka u ovoj zemlji. Ako vam je stalo do građana RS, do države, izađite sa istinom i pravdom koliko god surova bila. Sve i jedno vaše saopštenje i montirani proces ja neću prihvatiti niti me interesuje. Očekujete da radimo sve u skladu sa zakonom. Šta vi radite, uništavate dokaze. Lukače, gdje je kamera sa Ekvatora? Dežurna tužiteljica koja je bila na uviđaju neka se javno oglasi kako je djelo okvalifikovala kada je vidjela tijelo. Nažalost, ne daju mi nijedan papir, do svega sam došao privatno. Tijelo Davida Dragičevića ću ja lično eshumirati koliko god puta trebalo”, rekao je Davor Dragičević.

Otac Davida Dragičevića je još jednom poručio da se neće smiriti dok od najviših zvaničnika ne dobije odgovor na pitanje: zašto su mu ubili sina?

“Tjerate me da objavljujem slike mrtvog sina. Natjerali ste me 25.3. da moram da uđem u Zavod za sudsku medicinu da ga poljubim. Natjerali ste me 5.4. da ga moram vaditi iz mrtvačnice, da mu siječem kosu. Čitav MUP zna da je David Dragičević ubijen. Imate slike gdje se vidi da dijete nije bilo ni dva sata u vodi”, kazao je Dragičević.

Najavio je da će 5. jula biti održan još jedina veliki protest sa koga će jasno biti poručeno da nema odustajanja od traganja za istinom o smrti Davida Dragičevića.

Njegov otac je poručio da svi montirani dokazi i netačna saopštenja za njega neće biti prihvatljivi jer su istina i pravda ono u čemu će istrajati do kraja.

Izvor: RTVBN

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *