Kia “osvježila” Sportage

Objavljeno: 23.5.2018.


Južnokorejski proizvođač Kia Motors predstavio je u Frankfurtu unapređenu verziju svog najpopularnijeg modela u Evropi i svetu – Sportage.
Sportage je “osvežen” kako u enterijeru tako i u eksterijeru, uz paket novih bezbednosnih i tehnoloških sistema.

Takođe, pogonske jedinice su usklađenje sa novim standardima emisije štetnih gasova. Kia je prodala više od 130.000 jedinica Sportage 2017.

Kia je iskoristila osvežavanje Sportage da lansira novi hibridni pogon sa EcoDynamic+ 2,0-litarskim “R” dizelom uz 48V bateriju.

Takođe, dosadašnji 1,7-litarski CRDi dizel zamenjen je novim 1,6-litarskim “U3” CRDi agregatom, najčistijim dizelom koji je Kia proizvela.

Dolazi u varijantama od 115 i 136 KS, a snažniji model ima pogon na sva četiri točka i sedmostepenu automatsku transmisiju sa dvostrukim kvačilom.

Što se tiče eksterijera, tu su novi prednji i zadnji branici, redizajnirana prednja i zadnja svetlosna grupa, nove alu felne dostupne u veličinama od 16, 17 i 19 inča.

Tu je i pet novih boja, hromirani i metalik detalji, a GT Line modeli su opremljeni sa sjajnom crnom prednjom maskom, tamnim hromiranim detaljima, dvostrukim izduvom i novim dizajnom LED maglenki u obliku “kockice leda”.

U unutrašnjosti se ističu novi volan i izmenjena kontrolna tabla, te dvobojni crno-sivi tapacirung.

Kia je unapredila i bezbednosni paket sa adaptivnim tempomatom i Stop&Go sistemom, monitorom za preglednost prilikom parkiranja, sistem za upozoravanje vozača prilikom pada pažnje.

Evropski kupci mogu i da biraju između multimedijalnih displeja sa ekranom osetljivim u veličinama od 7 i 8 inča.

Prodaja osveženog Sportage u Evropi počeće tokom trećeg kvartala 2018.

Kia će do 2025. lansirati 16 modela sa naprednim pogonom, uključujući pet hibrida, pet plug-in hibrida, pet električnih vozila 2020. na bateriju i novi EV vozilo na gorice ćelije.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *