YouTube “baca rukavicu” Apple Musicu, Spotifyu i Deezeru…

Objavljeno: 18.5.2018.


Najveći svetski internet video servis sledećeg utorka kreće u direktnu borbu sa Apple Musicom, Spotifyem, Deezerom i ostalim velikim igračima na tržištu striminga muzike. Posle višegodišnjeg odlaganja, 22. maja u rad će biti puštena usluga YouTube Music.
Slušanje muzike biće moguće putem posebnog desktop interfejsa, kao i korišćenjem izmenjene YouTube mobilne aplikacije.

Naravno, za ovaj servis će se plaćati i pretplata, i to u iznosu od 9,99 dolara mesečno. Ipak, Google će omogućiti i besplatno slušanje muzike, ali će u tom slučaju doživljaj biti donekle umanjen reklamama.

Postojeći pretplatnici na Google Play Music za istu cenu će dobiti YouTube Music Premium pretplatu, i ništa im barem za sada neće biti promenjeno. YouTube Music će od sledeće nedelje biti dostupan u SAD-u, Australiji, na Novom Zelandu, u Meksiku i u Južnoj Koreji. Ubrzo posle toga i u 15-ak drugih zemalja Evrope i sveta.

Iz YouTubea su najavili i da će usluga YouTube Red, koja funkcioniše na bazi pretplate, u okviru koje su pretplatnici imali pristup premium i ekskluzivnim video sadržajima bez reklama, uskoro biti preimenovana u YouTube Premium, piše Bug.

Sve njene usluge ostaće iste kao i do sada, ali će pretplatnici na taj servis dobiti pretplatu na YouTube Music u istom paketu. On će, međutim, umesto 9,99 koštati 11,99 dolara mesečno, za nove pretplatnike.

Svi postojeći korisnici usluge YouTube Red zadržaće prednosti niže cene još neko vreme.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *