Veseli: Ko kaže da je pritisak veći? Marko? Pa njemu je prvi F4

Objavljeno: 18.5.2018.


Jan Veseli, košarkaš Fenerbahčea, kazao je da ove sezone ne osećaju toliki pritisak na fajnal-foru, kao što je to bilo prethodne godine u Istanbulu.
“Dugačak je put do titule, moramo da se borimo. Svake godine ponavljamo istu priču, potreban nam je fokus svih 40 minuta i da se borimo tokom celog meča”, rekao je Veseli.

Fenerbahče se od 18.00 sastaje sa Žalgirisom u polufinalu završnog turnira u Beogradu.

Prošle godine Fener je uspeo da osvoji prvi titulu šampiona Evrope, a s obzirom da su igrali pred domaćom publikom pritisak je bio ogroman. Iako je Marko Gudurić istakao da je ove godine pritisak možda još veći, Veseli se kroz osmeh nije složio.

Ko kaže? Marko Gudurić? Pa njemu je prvi fajnal-for pa možda zbog toga, ali lično mislim da nam je bio veći pritisak prošle godine jer su svi očekivali da moramo da osvojimo. Još smo igrali kući, što je stvorilo dodatnu presiju. Ove godine dolazimo kao branioci titule, ali smo više rastarećeni, nismo kući ne igramo pred domaćom publikom u Istanbulu“, kaže Veseli.

Reprezentativac Češke pohvalio je Šarunasa Jasikevičusa koji odlično predvodi Žalgiris ove sezone.

Šaras je odličan trener i igraju sjajnu košarku. Bore se od početka do kraja, igraju na krv. Biće teško, ali spremni smo za takvu igru“, istakao je Veseli.

Veseli je u Partizanu igrao od 2008. do 2011. godine i da mu je neko rekao da će igrati pet F4 ne bi mu verovao, a još manje da će podići pehar u Beogradu.

Da igram pet F4? Ne…“, rekao je Veseli koji je zaključio da je još manje mislio da će jednog dana podići pehar u Beogradu, iako je to još daleko.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *