Sve izvjesnija Hyundai Kona N

Objavljeno: 18.5.2018.


Južnokorejski proizvođač Hyundai postepeno razvoja svoj podbrend sportskih modela sa oznakom N (Nirburgring), a on bi uskoro mogao da broji tri člana.
Već predstavljenim i30 N i Velosteru N bi trebalo da se pridruži i krosover Kona N. To je najavio direktor Hyundai N odelenja Albert Birman, koji je otkrio da čelnici kompanije razmatraju uvođenje ovog modela.

Birman je dao instrukcije inženjerima da naprave test model ovog kompaktnog krosovera sa drugačijim vešanjem, upravljanjem, kočnicama i drugim komponentama, te 2,0-litarskim četvorocilindarskim motorom iz i30 N pod haubom, a očekuje se da ima oko 250 KS uz šestostepeni manuelni menjač.

“Naredio sam da ga naprave, videćemo da li će biti odobrena proizvodnja. Imaće pogon iz i30 N, ali naravno da će Kona imati drugačije specifikacije iako oba vozila imaju pogon na prednjoj osovini”, rekao je Birman.

Ukoliko dobije “zeleno svetlo”, Kona N bi mogla da se pojavi na tržištu pre kraja tekuće decenije.

Osim pomenutih tehničkih specifikacija, imaće i agresivniji stil od standardne verzije, veće prednje i zadnje branike, “opasniju” prednju masku, krovni spoiler i slične dizajnerske detalje.

Spekuliše se da bi Hyundai mogao da dozvoli N odelenju i razvoj nove generacije modela i20, ali pre toga će se pojaviti i30 N Line.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *