“Pobjednik? Ko ne bi želio da tu vidi Žalgiris?”

Objavljeno: 18.5.2018.


Bivši američki košarkaš Džo Arlaukas, pred Fajnal for u Beogradu, pričao je o formatu Evrolige, njegovom bivšem saigraču Sabonisu, kao i favoritima za trofej.
Arlaukas je maltene celu svoju karijeru proveo u Evropi, a najveći trag ostavio je u Real Madridu, gde ga je trenirao Željko Obradović.

Arlaukas i legendarni Arvidas Sabonis bili su poprilično dominantni sredinom devedesetih, a to su krunisali titulom Evrolige 1995, pod ‘kormilom’ sadašnjeg trenera Fenerbahčea Željka Obradovića.

“Mislim da je taj tim bio poseban, jer smo izgubili godinu pre toga. Izgubili smo od Željka i njegovog Huventuda. Tada smo mislili da ćemo sigurno pobediti, a iskustvo gubljenja te godine nas je dodatno spojilo. Doduše, i naredne godine smo mislili da ćemo trijumfovati, ali da će biti teže, jer smo se godinu pre suočili sa realnošću. To je bio osećaj iskupljenja”, rekao je Arlaukas.

Košarkom već neko vreme dominiraju bekovi, sa puno lopte u rukama, a u vreme te šampionske generacije Reala, glavnu reč su imali visoki igrači.

“Sada ne bismo ni primili loptu. U ovom dobu svi mogu lagano da daju 20 poena, tako da ne, ne mislim da bismo bili dominanti. Ne mogu da zamislim Sabonisa kako postavlja četiri pika i ne primi loptu na kraju. Voleo bih to da vidim nekad i da vidim koliko će se iznervirati i koga će udariti”, rekao je kroz smeh Arlaukas.

Američki košarkaš litvanskog porekla, ne izdvaja taj, verovatno najveći uspeh u karijeri, kao nešto što je najnezaboravnije.

“Bilo ih je toliko puno. Meni, jedan od najnezaboravnijih trenutaka je prva titula u Španiji. To je bilo posebno, jer mi je tata bio bolestan tada, a nedugo zatim je i umro. Za mene to ostaje veoma posebeno, ali osvajanje titule je najvažnije dostignuće ove igre. Ne koliko para zaradite, ne koliko poena date, već koliko titula osvojite“, jasan je Arlaukas.

Džo nije hteo da jasno izdvoji neku ekipu kao favorita finalnog turnira, ali ipak se čini da ima blagog miljenika.

“Ne mogu da predvidim pobednika, svaka ekipa ima 25 odsto šansi. Fenerbahče je najozbiljniji, ali ko ne bi želeo da tu vidi Žalgiris?”, izjavio je Džo Arlaukas.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *