Moj Nikola danas bi imao 27 godina

Objavljeno: 18.5.2018.


“Danas bi imao 27 godina. Još jedna godina bez tebe mili moj sine. Svaki dan mislim na tebe. Nedostaješ mi svaki dan, svaki tren…”
Majka Nikole Đurovića, koji je smrtno stradao u saobraćajnoj nesreći 21. avgusta 2011. godine na raskrsnici u Rakovačkim barama kod Banjaluke, Aleksandra Saška Đurović, objavila je potresno pismo na Fejsbuku.

U emotivnom obraćanju poginulom sinu majka podsjeća da je Nikola u trenutku smrti imao 20 godina i tri mjeseca, a da je živ danas bi napunio 27 godina.

“Bezgranično si volio život, pomagao drugima. Bio si ono najvrjednije što sam imala. Uvijek sam ti znala reći, polako stići ćeš sve, život je pred tobom. Ali ti si uvijek žurio nekuda, kao leptir sa cvijeta na cvijet si išao. Na žalost, tvoj nadgrobni spomenik je kasnije zato i nastao u obliku leptira, jer me podsjeća na to koliko si volio život, a bio je kratak, kao i kod leptira. (…) Skoro 7 godina je prošlo otkada nisi sa mnom, ali ja se još uvijek UČIM da živim sa tim, i strpljivo čekam onaj tren, onaj dan, kada ćemo ponovo biti zajedno, zauvijek. Tek tada će nestati sva ova bol, i smrti neće biti više, ni tuge… ”

Nikolini roditelji, Aleksandra i Darko Đurović, za njegovu smrt odgovornim smatraju bivšeg ministra unutrašnjih poslova RS Stanislava Čađu. Protiv njega i još nekoliko funkcionera MUP-a podnijeli su i krivične prijave. Odgovornost za Nikolinu smrt preuzeo je Nenad Radinković, koji je pravosnažno presuđen na četiri godine zatvora, ali se nikad nije pojavio na izdržavanju kazne.

Istinito

One thought on “Moj Nikola danas bi imao 27 godina

  1. Da, moj Nikola je trebao 16.05.2018. imati 27. godina. Kao krivac je podmetnut Nenad Radinković, koji je za određene policajce iz MUP-a dilvao, švercovao oružje preko granice. Bio je ucjenjen da prihvati krivicu u zamjenu da mu se izbriše kriminalni dosije.
    Aleksandra Đurović

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *