Krišto u Blajburg išla bez naloga

Objavljeno: 18.5.2018.


Predsjedavajući Predstavničkog doma BiH Mladen Bosić (SDS) potvrdio je za Vijesti. ba da je od svoje zamjenice Borjane Krišto (HDZ BiH) dobio usmeni zahtjev da joj odobri dnevnice i potpiše službeni putni nalog za putovanje na komemoraciju u Blajburg. Takav zahtjev Bosić je odbio.
“Jednostavno, ne mogu dati saglasnost na takav događaj i da mu na taj način damo državni karakter. Nemam ništa protiv da bilo ko ide na događaje na koje misli da treba da ide, ali ne mogu da donesem odluku, odnosno da dam dozvolu za nešto što nekim ljudima služi kao platforma za oživljavanje ustaštva i fašizma.Ne vjerujem da su svi ljudi koji su bili u Blajburgu. došli sa tom namjerom, ali očigledno je da se taj događaj koristi kao platforma za oživljavanje loših ideologija iz prošlosti”, poručio je Bosić u izjavi za Vijesti.ba.

Kako je istakao, Borjana Krišto ima pravo da ide na bilo koji događaj.

“Koliko sam shvatio, ona je bila tamo. No, problem je da institucionalizujem ono što je platforma za neofašiste da dobiju prostor za djelovanje”, zaključio je Bosić.

Pojedini mediji danas su objavili da je Borjana Krišto putovala službenim automobilom Parlamenta BiH, koji joj je skupa sa vozačem na raspolaganju 24 sata dnevno, te da je tražila da joj se za izlet u Austriju napiše službeni putni nalog i odobre pripadajuće (devizne) dnevnice za nju i vozača.

(Vijesti)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *