Kako izabrati najbolji vrtić za vaše dijete?

Objavljeno: 18.5.2018.


Polazak u vrtić je za dijete jedan od najvažnijih događaja u ranom djetinjstvu!
Zato treba pomno izabrati jaslice ili vrtić i obratiti pažnju na blizinu, sigurnost, aktivnosti, osoblje…
ODABIR dječjeg vrtića jako je važna odluka za svakog roditelja. Polazak u vrtić je za dijete jedan od najvažnijih događaja u ranom djetinjstvu. Zato treba pomno izabrati jaslice ili vrtić, a evo na što biste trebali obratiti pažnju, piše parenting.com.

Blizina

Blizina vašem domu ili radnom mjestu prvi je faktor pri izboru vrtića koji svima padne na pamet, iz očitih praktičnih razloga.

Posjetite vrtić

Bitan je vaš osobni dojam, obratite pažnju na higijenu (čistoću, urednost), izgled, opremljenost i sigurnost. Provjerite ima li dvorište, vlastiti vrt ili ograđeno igralište, odnosno prostor za boravak na zraku.

Raspitajte se

Iskustvo porodica, prijatelja i poznanika uvijek je dobro čuti. Osim toga, mnogi dječji vrtići povremeno održavaju i Dane otvorenih vrata, kada možete dobiti sve potrebne informacije i sami se uvjeriti je li upravo taj vrtić pravo mjesto za vaše dijete.

Istražite na internetu

Izaberite nekoliko vrtića i provjerite kako izgledaju njihove internetske stranice. Mnoge zasigurno imaju fotografije unutrašnjosti vrtića, sadržaj jelovnika, aktivnosti i drugo.

Aktivnosti

Raznolikost i razina edukacijskog sadržaja su važni za mališane pa svakako provjerite kakve sve aktivnosti odabrani dječji vrtić nudi.

Produženi boravak

Provjerite mogućnost dolaska u različitim smjenama i mogućnost produženog boravka (određene dane ili po potrebi) ako vam je posao takve vrste da ponekad ne možete stići u uobičajeno vrijeme po dijete.

Postupak prilagođavanja

Odvajanje od roditelja i polazak u jaslice ili vrtić nije lagan. Zbog toga se roditelji moraju upoznati s prilagođavanjem djeteta na vrtić i mogućim i očekivanim promjenama u ponašanju djeteta u tom periodu. Pitajte osoblje sve što vas zanima i posavjetujte se kako da to razdoblje prođe što bezbolnije.

(Index)

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *