E, TO SE ZOVE BIZNIS: Beograđanin iznajmio Turcima na četiri dana stan za 600 evra, pa se PRESELIO KOD RODITELJA!

Objavljeno: 18.5.2018.


Završni turnir Evrolige dovešće u Beograd oko 15.000 stranih turista, uglavnom iz Turske, Litvanije, Rusije i Španije, zemalja čiji će se klubovi nadmetati za prestižni trofej.
Hoteli i hosteli su rasprodati, ugostitelji po restoranima, kafićima i kafanama, ali i splavovima, diskotekama i noćnim klubovima očekuju bogate pazare narednih dana, ruke zadovoljno trljaju i taksisti, prodavci suvenira, šoping centri…

Međutim, dobro će zaraditi i pojedini snalažljivi građani koji su riješili da unovče dolazak tolikog broja turista. Možda i najbolji primjer je Ivan J. sa Novog Beograda, koji stanuje u neposrednoj blizini “Arene”.

Zgrade u okolini
FOTO: GOOGLE MAPS / SCREENSHOT
Zgrade u okolini “Arene” na cijeni

– Znao sam da će biti velika potražnja za hotelima, ali i privatnim smještajem, pa sam prije mjesec dana preko jednog navijačkog foruma iz inostranstva, ponudio iznajmljivanje stana. Vjerujte mi, veoma brzo sam imao dosta zainteresovanih, pretežno Turaka i Litvanaca – priča on.

Dogovor je veoma brzo postignut. Trosoban stan u blizini “Štark arene” iznajmio je na četiri dana, a za to će od petorice navijača Fenerbahčea dobiti 600 evra.

 – U neko normalno vrijeme ne bih mogao vjerovatno da dobijem ni polovinu te sume, ali je očigledno opšta pomama za smještajem u Beogradu ovih dana, a posebno ako imate stan blizu “Arene”. Kada su se sabrali, vjerovatno je i njima to jeftinije nego da su našli mjesto u hotelu.
 Ivan J. se nijednog trenutka nije dovumio.

– Malo sam pospremio stan, ponijeo nekoliko stvarčica i preselio se kod roditelja na par dana – zaključio je Ivan.

 Izvor: Blic

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *