Banjalučki asfalt se može pokidati golim rukama!

Objavljeno: 18.5.2018.


Glavne saobraćajnice i ulice u Banjaluci su toliko loše i nekvalitetno urađene da je asfalt moguće kidati golim rukama!
Praktično je to i dokazao odbornik u Skupštini grada Banjaluka Draško Stanivuković koji je trganje asfalta bez ikakve muke snimio u Ulici Davida Štrpca u Banjaluci i prikazao na društvenim mrežama.

– Gradska uprava je novcem građana Banjaluke i međunarodnih donatora asfaltiranje te ulice platila oko 30 hiljada KM, a izvođač radova je umjesto asfalta debljine sedam centimetara kako to propisi nalažu izlio sloj od oko dva centimetra što se i na snimku jasno vidi – rekao je Stanivuković.

On je naglasio da će zbog katastrofe koju je dokazao nadležni u Gradskoj upravi Banjaluke, ali i izvođači radova i nadzorni organ morati odgovarati, a da će lično insistirati na toj odgovornosti.

– Može se samo pretpostaviti kakvu štetu mogu izazvati vozila na ulici s koje sam trgao asfalt kao da je papir – kaže Stanivuković.

On dodaje da nakon svega što je vidio, učinio i snimio, građane Banjaluke ne treba da čudi što su banjalučke ulice pune rupa, vode kad kiša pada, preuske za saobraćaj, bez trotoara u pojedinim dijelovima, s neobilježenim pješačkim prelazima i da nije čudno što i živote gubimo na ovakim saobraćajnicama.

– Slijede nam izbori i masovno „pružanje“ asfalta po mjesnim zajednicama, pa je nužno prije toga prekinuti ovu praksu pranja narodnog novca u kojoj se krije zarada pojedinaca koji raspisuju tendere, izvode i kontrolišu takve projekte – istakao je Stanivuković.

2 thoughts on “Banjalučki asfalt se može pokidati golim rukama!

  1. sledi krivicna prijava, garant!! Lopuzama ces tesko stati u kraj, zato svaka cast na hrabrosti.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *