Zaboravite most, ovo je novo gradilište vijeka na Krimu

Objavljeno: 17.5.2018.


Dok Rusija slavi otvaranje drumskog dela Krimskog mosta, na drugom kraju poluostrva – u Sevastopolju, uveliko se gradi drugi “projekat veka“.
Ovde, na obali Crnog mora, praktično iznova, Ministarstvo odbrane Rusije gradi aerodrom koji će moći da prima sve tipove aviona.

Ako su ukrajinske vlasti tokom svih 27 meseci gradnje Krimskog mosta ubeđivale svoj narod da je sve foto-montaža, da tamo nije podignut nijedan stub, a ne da se radi o najvećem mostu u Evropi, sada su o renoviranju vojnog aerodroma Belek odlučili da pravovremeno informišu i mora se priznati — tačno.

Ukrajinski mediji su, pozivajući se na svoje “Ministarstvo za privremeno okupirane teritorije“, nazvali renoviranje vojnog aerodroma kod Sevastopolja novim „gradilištem veka“.

“Podaci su dobijeni uz pomoć snimaka iz kosmosa, u kojima se vidi da se na teritoriji aerodroma aktivno vode zemljani radovi koji su započeti u januaru i predstavljaju pripremnu fazu za asfaltiranje nove piste“, saopštilo je Ministarstvo Ukrajine.

Kako se navodi, na gradilištu radi više od 60 građevinskih mašina i „malih fabrika cementa“. Osim toga, Ukrajina je na parkingu izbrojala devet lovaca MiG-29, jedan An-26 i 26 aviona Su-27, kao i oko stotinu vozila i specijalne tehnike.

Istina je da je nakon ulaska Sevastopolja u sastav Ruske Federacije na ovom aerodromu raspoređen 38. Lovački aviacioni puk, 27. Mešana aviaciona divizija 4. Armije i PVO Vazdušno-kosmičkih snaga. Jedan od razloga za izgradnju nove piste jeste napeta situacija u regionu i potreba za jačanjem odbrane Krima. Rusija je na poluostrvo već prebacila dva puka S-400 koji su zatvorili nebo iznad poluostrva, prenosi Sputnik.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *