Šta je tvitnuo Han pred susret s Vučićem a šta kaže Tajani

Objavljeno: 17.5.2018.


Komesar EU za evropsku susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han napisao je na Tviteru da “Srbija ostaje ključni igrač za regionalnu stabilnost”.
“Zajedno ćemo iskoristiti podsticaj stvoren današnjim samitom”, naveo je Han na ovoj društvenoj mreži, uoči susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

On je uz tvit postavio i fotografiju razgovora sa Vučićem i predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom i naveo da su razgovarali o narednim koracima Beograda, uključujući vladavinu prava.

U narednoj poruci na Tviteru Han je postavio fotografiju na kojoj je pored njega, Vučića i Tuska prikazan i kosovski predsednik Hašim Tači.

“Sveobuhvatna, obavezujuća normalizacija između Srbije i Kosova ključ je za regionalnu stabilnost i napredak na njihovim putevima ka EU”, napisao je Han uz tu fotografiju.

Predsednik Evropskog parlameta Antonijo Tajani rekao jeu Sofiji da želi da Srbija postane članica Evropske unije do 2025. godine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Sofiji sa Tajanijem sa kojim je razgovarao o evropskom putu Srbije i njenom budućem članstvu.

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani istakao je da je moguće postići dogovor o pristupanju Srbije članstvu u EU do 2025. godine, što je inicijalni datum koji je sadržan u Strategiji EU o pristupanju zemalja Zapadnog Balkana, usvojenoj u februaru ove godine, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

“Optimista sam povodom vašeg članstva”, rekao je Tajani i istakao da je predložio paket od 10 milijardi evra za infrastrukturne projekte na Zapadnom Balkanu, kao i da je Srbija važna za Evropu.

Predsednik Vučić zahvalio je predsedniku Evropskog parlamenta Tajaniju na ohrabrenju i podršci koju pruža Srbiji na njenom evropskom putu.

Važno je raditi na vladavini zakona i to će pomoći bržim evropskim integracijama Srbije, zaključila su dvojica sagovornika.

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *