Slavni holivudski kuvar nam je otkrio tajnu uz koju je svako jelo duplo ukusnije!

Objavljeno: 17.5.2018.


Poznati italijanski kuvar Marko Saso kuvao je za mnoge slavne ličnosti – kako kaže u razgovoru za NOIZZ, Dejvid Bouvi mu je bio omiljeni gost, dok je Silvester Stalone umIo da bude problematičan. “Frik za tartufe”, kako često nazivaju Marka jer najviše radi sa ovom skupom i aromatičnom vrstom pečuraka, nadaleko je poznat po svojim pastama i njokama, koje sprema na sasvim drugačiji, svoj način, ali uvijek se drži jedne “tajne” koju je podijelio sa nama.
Saso se ovih dana nalazi u Beogradu, gdje će svoje specijalitete spremati za goste jednog restorana od 15. do 17. maja. Iskoristili smo priliku da “pretpremijerno” probamo njegove specijalitete, među kojima se nalaze paste, jagnjetina, njoke, divlji vepar i nezaboravni čizkejk, koji Saso sprema sa posebnim sladoledom. U suštini, sam meni je dovoljan da vam pođe voda na usta, a o ukusu nećemo čak ni da vam pričamo jer ga je nemoguće opisati riječima – mora da se proba.

Slavni kuvar je za NOIZZ otkrio da mu je prijatna sprska kuhinja, mada i da umije da bude dosta jaka i prepuna mesa. Pričao nam je o tome zašto baš toliko voli tartufe, kao i koji je to jedan savjet koji bi dao svakome ko voli da kuva.

Njegova tajna glasi: ,,Nikada ne kupujte meso koje nije lokalno. Ne nabavljajte ga iz Argentine ili slično. Potražite domaće iz vašeg kraja!”

Pogledajte intervju:

Izvor: Noizz

Marko Saso Foto: Petar Marković / Noizz.rs

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *