Savršeni marginalci i (ne)normalni predgrupe Hladnom Pivu na Kalemegdanu!

Objavljeno: 17.5.2018.


Članovi benda “Hladno Pivo” se uveliko pripremaju da sa vjernim obožavaocima proslave svoj 30. rođendan na Kalemegdanu, u subotu 26. maja.
Momci iz benda žele uvijek da pruže priliku mladim bendovima da predstave svoj rad, u nadi da će izgraditi uspješnu muzičku karijeru i ubuduće zajedno svirati na brojnim festivalima. Tako će i ovaj rođendanski koncert početi u 20 časova svirkom dvije predgrupe, koje će na najbolji način zagrijati publiku za spektakl “Hladnog Piva”.

– Svirka na Kalemegdanu bit će nam prilika da dokažemo da je Hladno Pivo najbolje konzumirati uživo i u društvu istomišljenika, kojih u Beogradu nikad nije falilo. Prošetat ćemo se od “Džinovskog” pa do “Zatvorenih vrata”, to će trajati preko dva sata, pa svima poručujemo da nauče tekstove i plesne korake. U Beogradu imamo fanatičnu publiku. Zato jedva čekamo taj 26. maj – kaže Mile Kekin, frontmen benda.

Hladno pivo će jubilej obeležiti i kompilacijom „Hladno Pivo – 30 godina – Greatest Hits“, koja donosi 23 pesme iz svih faza karijere u kojoj su prošli put od underground boraca do mainstreama. Na tom izdanju sabrane su nove verzije pesama “Ne volim te”, “Šamar”, “Pjevajte nešto ljubavno”, “Tening za umiranja”, “Nije sve tako sivo”, a posebna poslastica je saradnja sa neponovljivom Josipom Lisac sa kojom je Mile otpevao pesmu „Soundtrack za život“.

Prvo će nastupiti bend “(ne)normalni”, koji trenutno snimaju svoj drugi album, pa će publika imati prilike da čuje i njihove nove pjesme.

– Zadovoljstvo nam je da smo dobili priliku da sviramo prije benda “Hladno Pivo”. Daćemo sve od sebe da zainteresujemo publiku koja pristiže na ovaj veliki događaj. Singl koji je izašao između prvog i drugog albuma zove se “Maske su pale” i ta pjesma možda i najviše podsjeća na pjesme “Hladnog Piva”, te je sigurno nećemo preskočiti – najavio je pjevač benda Nenad Jelenković.

Poslije njih nastupaju gosti iz Maribora, a koji u Beograd dolaze po preporuci članova benda. Naime, slovenački bend “Savršeni marginalci” je po riječima Mileta Kekina “najbolji cover bend Hladnog Piva, da ponekad zvuče i bolje od njih samih”. Pred “Savršenim marginalcima” je veliki zadatak da to i dokažu, pa je pjevač benda Rok rekao da misli da je “Hladno Pivo” i danas OK, ali se čuje da su malo ostarili.

– Mi ćemo publici pokazati kako su zvučali dok su još imali kosu. Mislim da smo mi bez premca najbolji Hladno Pivo Tribute bend. To ne kažem samo ja, nego i svi moji frendovi – dodao je Rok koji će zajedno sa Bogdanom, Primožem i Tinom pokušati to i da dokaže na Kalemegdanu.

Ulaznica je ostalo još malo, a mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima, DD Ticketsa i Gigs Tixa.

Izvor: Noizz.rs

POGLEDAJ I

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *