Povratak Neleta Karajlića: Predstaviću vam čitavog sebe!

Objavljeno: 17.5.2018.


Dr Nele Karajlić se vraća na muzičku scenu – prvi nastup u Beogradu poslije 20 godina zakazao je za 16. avgust na Beer festu i predstaviće kompletan stvaralački opus.
– Na ovom koncertu predstaviću “čitavog Neleta” i onog iz “Pušenja” i onog iz benda “No smoking orchestra”, kao i nešto novo što će biti iznenađenje za publiku. Biće to, uslovno rečeno, putovanje kroz vrijeme – Dr Nele Karajlić vam predstavlja sebe na spektakularnom povrataku pred 120 000 ljudi”, najavljuje poznati muzičar.

Kako kaže, “Zabranjeno pušenje je uvijek imalo tu snagu da te i nasmije, ali i da zaplačeš, to je uvijek bilo naše najjače oružje”, a ono što publika može da očekuje je energija nekog ko se daje svake sekunde.

– To mi je umalo došlo glave, a ono što je sigurno je da sam sada još gori… Oprobao sam različite umjetničke forme, ali ne postoji veće uzbuđenje za nekog umjetnika od izlaska na binu, nijedna vrsta umjetničkog izraza ne nosi sa sobom katarzu koju ima pjevač ili muzičar kada izađe na scenu. Svakodnevno mi ljudi prilaze i govore jednu te istu rečenicu: “Da li vi znate da sam uz vašu muziku odrastao?”. To je neki dug njima, da oni vide kako te stvari koje imaju vanvremensko obilježje i energiju izgledaju kada se izvode uživo.

Višegodišnje odsustvo sa muzičke scene Nele je prekinuo nedavnom turnejom po Kanadi i SAD, i kaže da mu je ojećaj kao da pjeva potpuno nove stvari.

– Tih dvadeset godina pauze je u meni probudilo dječaka, jer je meni bilo neopisivo veselje da ponovo pjevam te pjesme u Torontu i Čikagu. Zanimljivo je kako te pjesme i dan danas “rade”, svaka stvar je legla na svoje mjesto, i ono što je meni bilo najdirljivije je da su se na tim koncertima pojavili gledaoci koji se nisu ni rodili kada sam ja prestao da pjevam. Zanimljivo je kako vidiš te klince, na koji način oni primaju nešto što je napisano u drugom univerzumu, drugom vremenu, što znači da su pjesme same po sebi katalizator energije koji im dozvoljavaju da ostanu same bez vremena i prostora, jer niko “Pušenje” ne sluša kao dio nekog vremena, kada je odsviraš izgleda kao da je napisana prekjuče.

Izvor: Noizz.rs

Cover photo: DR NELE KARAJLIĆ Foto: Mila Zlatanović / Noizz.rs

POGLEDAJ I

Komentariši

Vaš e-mail neće biti objavljen. Podaci koji su neophodni obilježeni su znakom *